Translate

jueves, marzo 06, 2008

Clubs de Lectura















El Club de Lectura "La Crisàlide" en plena sessió, durant el Curs 2006-2007. A la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú.




http://www.vilanova.cat/html/tema/cultura/xb/clubs_lectura_jom.html#anch-5




Els Clubs de Lectura apleguen al seu entorn apassionats de la Literatura... Tanmateix... Què és Literatura? Per a mi Literatura és una de les expressions de l'Art, un dels llenguatges que l'Art té per manifestar-se, per tant, si l'Art és aquella manifestació del Pensament humà o diví amb capacitat per commoure l'esperit amb una vigència eterna, la Literatura és el mateix. Una manera que l'esperit té per comunicar el seu pensament i visió, explicar els seus universos interiors i exteriors, deixar l'emprompta del que ha aprés dins les altres ànimes àvides de saber i coneixement.




Això és la Literatura per mi.




Així doncs, el conductor d'un Club de Lectura ha de ser un bon guia d'ànimes pel camí de les Lletres que, proporciona un meravellós viatge cap a un Univers infinit doncs, infinites són les consciències que el conformen. Un Univers on tot és possible i les emocions governen tots els sentits.

A la Biblioteca Manuel de Pedrolo fem "Les Tardes Literàries". Els últims divendres de més.

http://www.bibliotecaspublicas.es/pereribesmp/index.jsp

Els Clubs permeten també un contacte directe entre lectors i autors. A aquest fi es dediquen sessions especials on l'escriptor que s'ha treballat és present per a parlar de la seva obra. Un altre dels al·licients és el cinefòrum on el debat sobre la lectura s'enriqueix amb el debat sobre la versió cinematogràfica.

"Llegir és un plaer irrenunciable, procura una satisfacció gairebé morbosa, és com obrir una finestra molt, molt indiscreta i a sobres, amb autorització de l'habitant de la casa." I això ho dic jo. Isabel Laso.

He estat feliç conductora dels Clubs de Lectura de 2001 a 2008.


No hay comentarios: