Translate

jueves, mayo 03, 2012

El Malentès_Premsa i Mitjans de Comunicació_LA BUTACA



La nova estrena de Katharsis Theatre tindrà lloc al TEATRE PRINCIPAL de Vilanova i la Geltrú el proper, 6 de MAIG de 2012, en  sessió de tarda a les 18’00 h. Dins del Marc de La Mostra de Teatre de Vilanova i la Geltrú. Com a cloenda de la exhibició teatral vilanovina.
L’obra que presenta KathArsis en aquesta ocasió és un clàssic de la Literatura universal, El Malentès, del Premi Nobel, Albert Camus. Una peça que destaca en el teatre per erigir-se en un clam reivindicatiu contra la solitud i la infelicitat humanes. Una metàfora del dret a l’existència en llibertat.
I on Camus aboca la seva visió pessimista sobre l’ànima humana. La tortura a la que s’hi lliuren ells mateixos, els éssers humans, degut a la seva manca d’habilitat per viure la vida en plenitud.
Amb tall de tragèdia grega mai ha deixat de ser vigent, ni avui dia ni en el moment de la seva estrena l’any 44.
Camus explica la tragèdia humana, i Isabel Laso la reinterpreta per a homenatge d’un autor a qui estima. Un tribut al conflicte d’ànimes en pena que vaguen per la vida sense capacitat per a viure-la – diu -. 
“A l’hora de treballar el text del Malentès vaig reviure una idea que m’acompanya des de sempre, com és que la vida ens pot sorprendre a cada passa del camí i que només els que s’atreveixen a viure-la sense por són feliços. Em resulta fascinant comprovar, com un cop establerts els fonaments emocionals d’aquests personatges que es mouen atrapats en un infern de pors i temences sense fi i profundament arrelades... Creixen, sense límits fins a agafar el vol brillants per a portar als espectadors tot un mosaic de matisos a quin més ric, que els permetrà anar amb ells per un viatge on només manen les emocions més pregones, amb la qual cosa, de ben segur, l'espectador quedarà tocat i commogut.”
"Llegir i sentir Camus és viure el conflicte descarnat en pròpia pell. És sentir el buit i la mort per anar a anel·lar una possibilitat de resurrecció que s'esbaeix en mig de la incredulitat. Del no res... Del desert...
I és començar a intuïr unes primeres passes que obrerien el camí a l'existencialisme.
I m'agrada molt reconèixer que quan era estudiant de Filosofia em vaig apropar a Sartre gràcies a Camus. Que és un autor que et deixa interessat, angoxat, preocupat, i un altre cop interessat per ell, no pots deixar de pensar en els seus plantejaments, encara que et vinguin ganes de refutar tant de pessimisme, donat que ve dibuixat de la mà d'una bellessa melancòlica, una poesia trista, unes emocions pures i colpidores i una necessitat d'esperança... Acabes de compendre'l i estimar-lo i compendre't a tu mateix a la vegada. La seva sinceritat és la teva i en aquell moment que li va tocar viure, i aquelles circumstàncies molts de nosaltres ens haguèssim sentit com ell. Per això, aquets personatges del Malentès ens donen veu a molts, perquè les seves penes també les sentim profundament. La vida no és mai fàcil. 
Espero haver estat capaç de transmetrer tot això, així ho crec. Per a mi, la veneració per l'autor em porta a tornar-lo a la vida tant com pugui, mereix aquest esforç i tribut per haver-nos deixat un llegat tan meravellós, unes veus per a l'eternitat...Per això treballo a consciència, com quan escric una novel·la, no hi ha cap diferència entre personatges i escenari, tot es mou buscant la comunicació de l'ànima, la comunicació entre ànimes."

En aquesta ocasió els actors escollits han estat: Miriam Lleó Laso, com Marta, Mònica Serret com Mare, Carlos Lizalde com Jan, Isabel Laso com Maria i Francesc Martí com Vell Criat.
"De l'equip d'actors vull dir només una cosa, sense ells no podria haver dut a terme aquest muntatge. Són grans i magnífics, versàtils, emotius, disciplinats, passionals i adictes al treball com jo, artistes amb majúscules i un orgull per a mi haver pogut treballar amb ells que m'han permès construir una cosa tan delicada. Gràcies de tot cor.IL."
"Igual que dono de tot cor les gràcies a Rox Martínez i Ruben Garcia Cebollero, que amb el tema de la promoció estan treballant amb tot el seu art i saber".


La venda anticipada d’entrades com ja ve sent habitual en aquesta Mostra és a les guixetes del Teatre Principal, els dissabtes de 17 a 19h. O el mateix dia de l’espectacle una hora abans.


Entrevista a Canal Blau Ràdio. Que volin les paraules. Montse Lago. Dimecres 25.4.12
Entrevista a Canal Blau TV. Menú del dia. Montse Parrilla. Dijous 3.5.12


Article Diari de Vilanova. Cultura. Montse Martorell. Divendres 4.5.12

---
Per a més informació sobre la companyia visiteu el nostre Web:
KathArsis TheAtre


IX Mostra de Teatre de Vilanova i la Geltrú


Més Articles de LA BUTACA


MalentèsDiari                                                                                            


3 comentarios:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Trobar nous camins a la consciència humana és el que es va proposar Camus a l'igual que Sartre, uns han intentat crear un nus, el cas de Lacan, el nus de Camus és el de la individualitat i la consciència de saber fer, de fer allò que el desig ens mana.
Jo crec que tindreu un gran èxit Isabel, t'ho assegure, perquè a hores d'ara Camus està més que vigent.
Ara ací al Principal de València estem en plena temporada de la dansa, ja mort el circuït teatral ens queda la dansa, i encara hi viu el teatre ací a la ciutat.

Una forta abraçada des de València per a la família i a tu i a tots.
I de ben segur que tindreu ple, ja veuràs, al jovent d'ara li agrada com en aquella època a nosaltres, pensar!

Unknown dijo...

Gràcies Vicent!!!! Molts, molts petons, estimat amic!!!!

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Mira Isabel, jo sé que a tu no t'agradarà gaire estar a les iniciatives blogeres però t'he nominat per a Blocs Liebster, passat pel meu bloc quan pugues, i si vols no ho acceptes, no passa res.